Avantajele Masajului Facial si cum sa-l efectuezi acasa

Masajul facial este esential pentru a relaxa muschii faciali dupa activitatile zilnice si poate fi realizat cu anumite instrumente si cu sfaturi de la specialistii in dermatologie si estetica. Un masaj facial poate fi o modalitate importanta de ingrijire personala.

Ce este un masaj facial?


Masajul facial reprezinta frecarea si manipularea pielii si a muschilor feței. El poate fi realizat cu degetele sau cu anumite instrumente, si poate include produse pentru ingrijirea pielii.


In saloanele de infrumusetare, masajul facial poate fi facut in scop relaxant sau estetic, fiind realizat cu ajutorul mainilor sau a unor instrumente precum piatra Gua Sha sau cu un dispozitiv cu ventuze.


Există mai multe tipuri de masaj facial, cele mai utilizate fiind Effleurage și Petrissage. Effleurage implică mișcări în care mâinile nu părăsesc fața și îmbunătățesc circulația sângelui în vasele de sânge de la suprafața pielii. Petrissage, în schimb, implică comprimarea pielii prin apăsare, framântare și pipăit, afectând țesutul muscular profund al feței și îmbunătățind circulația sângelui.


Sunt diverse servicii specifice de masaj facial, cum ar fi drenajul limfatic, reflexologia, shiatsu-ul, gua sha, suedeza, remedial, sinusul, acupresura și multe altele. Mișcările circulare și respectarea structurii osoase și formei naturale a feței sunt esențiale pentru un masaj eficient și o experiență plăcută.

Se gasesc mai multe instrumente pentru masaj facial, cum ar fi rolele de față, dispozitive cu vibrații și dispozitive cu curent micro, potrivit unui dermatolog certificat din Miami. Rolele pentru față sunt disponibile în diferite mărimi și materiale și oferă o presiune blândă pe piele. Dispozitivele cu vibrații sunt adesea incorporate într-un roller de față cu efectul suplimentar al vibrației pentru un masaj mai profund. Dispozitivele cu curent micro folosesc curenți electrici mici pentru a stimula pielea și mușchii de sub piele.

Beneficiile masajului facial:


1. Stimulează drenajul limfatic


Masajul facial poate îmbunătăți drenajul limfatic, reduce umflarea și puffiness-ul, detoxifică pielea și încurajează repararea pielii, ceea ce poate duce la producția de colagen și elasticitate, spune Dr. Garlapati. Totuși, ea subliniază că rezultatele obținute prin masaje faciale nu vor fi la fel de bune ca cele obținute prin proceduri în cabinet. Conform specialistilor, prin stimularea drenajului limfatic, masajul facial îndepărtează toxinele din celule.


2. Promovează circulația și stimulează mușchii


Masajul poate îmbunătăți circulația sanguină în piele și poate oferi un ten mai strălucitor, însă acestea sunt doar efecte temporare și nu există dovezi că pot reduce ridurile faciale. Masajul facial poate preveni îmbătrânirea prin stimularea mușchilor faciali, creșterea circulației și prevenirea devenirii mușchilor faciali statornici. De asemenea, poate oferi descărcare de tensiune, alina durerile de cap, migrenele și tensiunea maxilarului și poate promova relaxarea și alinarea anxietății.

3. Cum să îți faci un masaj facial acasă


Pentru a încerca o tehnică de masaj facial, este recomandat să o faci atunci când îți îngrijești pielea. Folosind degetele curate, masează ușor fața cu mișcări circulare, începând din centru și mergând spre exterior. Dacă dorești să maximizezi drenajul limfatic, masajul trebuie făcut în direcția fluxului limfatic, care merge de jos în afară. Dacă priorizezi eliminarea tensiunii, folosește mișcări care merg de sus în afară. Poți folosi propriile mâini sau un roller sau piatră Gua Sha, iar folosirea unei uleiuri de vitamina E sau jojoba poate facilita masajul fără a irita pielea. Evită frecarea pielii și folosește mișcări evazive. Acest masaj facial poate fi o modalitate plăcută și eficientă de a-ți îngriji tenul și de a te relaxa.