Cât de bine aud nou-născuții?

Bebelușul nou-născut aude destul de bine, dar nu perfect. Urechea mijlocie a unui nou-născut este plină de lichid, ceea ce afectează într-o mică măsură auzul. În plus, întregul aparat auditiv este într-o anumită măsură imatur, motiv pentru care bebelușii nou-născuți răspund cel mai bine la sunete și voci înalte și exagerate.

Datorită faptului că își dezvoltă auzul în pântecele mamei, bebelușii nou-născuți se nasc cu abilitatea de a distinge vocea mamei și de a răspunde la aceasta mai mult decât la orice altă voce.

Când să vă faceți griji cu privire la auzul bebelușului dumneavoastră:

Dacă nou-născutul dumneavoastră nu reacționează la sunete puternice cu o reacție de sperietură sau nu pare să reacționeze la vocea dumneavoastră în primele luni, consultați medicul pediatru. În majoritatea statelor, acum se efectuează screening-uri pentru detectarea pierderii de auz la nou-născuți, astfel încât să știți din timp dacă auzul bebelușului dumneavoastră este în regulă. Cu toate acestea, screening-urile pentru nou-născuți pot să nu detecteze anumite tipuri de pierdere a auzului. Deci, dacă sunteți îngrijorat cu privire la auzul bebelușului dumneavoastră, adresați-vă medicului, chiar dacă screening-ul pentru nou-născuți a fost normal.


sursa: www. webmd.com