Investește în aspectul tău fizic, dar nu uita să lucrezi și la dezvoltarea unei atitudini pozitive și a bunătății interioare.
Arată-ți valoarea ca persoană prin calitățile tale interioare și nu te baza doar pe aspectul fizic atunci când primești complimente. Exersând umorul, empatia, bunătatea și inteligența, vei fi o persoană plăcută indiferent de aspectul tău exterior. Ține cont și de aceste sfaturi oferite de S.K Sharma, psiholog și consilier lifestyle, pe timesofindia.com.
Pași pentru a deveni o persoană plăcută:
În primul rând, este necesar să ai dorința sinceră de a fi o persoană pozitivă. Aceasta dorință poate să apară atunci când ești sigură că schimbarea îți va aduce beneficii în viața ta. Odată ce începi să experimentezi o atitudine pozitivă, oamenii vor avea mai multă încredere în tine, vor fi mai amabili și colegii de muncă te vor dori mai aproape.
Fii realist!
A fi o persoană plăcută nu înseamnă să fii perfect. Este normal să ai momente în care te simți negativist, să reacționezi dur într-o situație, dar important este să menții o atitudine pozitivă în general. Nu te descuraja când nu reușești să fii tot timpul pozitiv; continuă să îți dorești asta și să muncești la asta, evitând să cedezi stărilor negative.
Fii atent la cum te exprimi și cum comunici prin limbajul trupului!
Practică folosirea unui limbaj pozitiv și adaptează-ți gesturile și reacțiile pentru a fi cât mai prietenos. Nu te sfii să râzi, să complimentezi atunci când este potrivit și să asculți și opiniile celorlalți, indiferent de punctul lor de vedere.
Alege cu atenție persoanele din anturajul tău
Un mod sigur de a-ți menține o atitudine pozitivă este să ai în jurul tău oameni care împărtășesc aceleași valori cu tine și au o perspectivă optimistă despre viață.
Înconjoară-te de oameni care văd partea plină a paharului. În timp, vei deveni unul dintre ei. Dacă prietenii, colegii sau rudele cu care interacționezi zilnic sunt adesea nemulțumiți, capricioși sau pesimiști, există riscul să îți influențeze și ție atitudinea și dispoziția.
Arată recunoștință când ai ocazia
Arată recunoștință! Recunoștința față de părinți, prieteni și chiar față de tine pentru toate eforturile depuse pentru a deveni cine ești. Fii recunoscător pentru tot ceea ce primești, tot ceea ce înveți și tot ceea ce trăiești! Prin acest mod de gândire, îți va fi dificil să adopți o atitudine cinică și negativă.